Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgettetaartjes met tomaat en gorgonzola

Courgettetaartjes met tomaat en gorgonzola

Courgettetaartjes met tomaat en gorgonzola product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 2 vleestomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gehakte verse Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm) of 1 theelepel gedroogd
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 6 plakjes gorgonzola (ca. 50 gram per stuk)
  • muffinvorm, ingevet
Bereiden
Bestrooi de courgetteblokjes met zout en peper en zet apart. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, ontvel ze en snijd ze zonder zaadjes in blokjes. Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de courgetteblokjes droog. Verhit de olijfolie en bak hierin de courgette, knoflook en de helft van de kruiden 2-3 minuten. Schep de tomatenblokjes en pijnboompitten erdoor en breng op smaak met peper. Bekleed 6 holtes van de muffinvorm met bladerdeeg. Prik de bodem hier en daar in met een vork en plooi de randen van het deeg. Schep het courgettemengsel in de deegbakjes en verdeel de gorgonzola en de rest van de kruiden erover. Bak de taartjes 14- 15 minuten in het midden van de oven.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
22 g
vet
30 g
Kcal
425