Couscous met amandel, kabeljauw en lente-ui - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscous met amandel, kabeljauw en lente-ui

Couscous met amandel, kabeljauw en lente-ui

Couscous met amandel, kabeljauw en lente-ui product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 sinaasappel schoongeboend
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje lente-/bosui in stukken van 4 cm
  • 1 envelopje saffraan of 1 theelepel saffraanpoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram blanke rozijnen
  • 600 gram (diepvries)kabeljauw, evt. ontooid in stukken
  • 100 gram amandelschaafsel of grofgehakte blanke amandelen
  • 25 gram boter
  • 4 eetlepels peterselie
Bereiden
Rasp 1 theelepel van de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Verhit de olie en bak hierin de lente-ui 2-3 minuten. Voeg de saffraan, honing, sinaasappelrasp, -sap, rozijnen, 200 ml water, zout en peper toe. Verwarm en leg de vis erin. Laat de vis tegen de kook aan afgedekt circa 10 minuten garen. Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de amandelen en boter erdoor. Serveer de couscous met de vissaus en bestrooi met peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
28 g
vet
27 g
Kcal
505