1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscous met gegrilde groenten

Couscous met gegrilde groenten

Couscous met gegrilde groenten product foto
  • Ingredienten:

  • 1 rode, gele en groene paprika
  • 1 courgette in plakken
  • 1 aubergine in plakken
  • 100 milliliter olijfolie
  • 250 gram groene asperges in stukken van 5 cm
  • 1 bakje cherry-kerstomaatjes
  • 400 gram couscous
  • 2 rode pepers zonder zaadjes, in kleine stukjes
  • 2 handjes gemengde verse groene kruiden (basilicum, koriander, platte peterselie, munt)
  • 2 eetlepels citroensap
  • evt. aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprika’s in de oven tot ze donkere plekken krijgen. Verpak ze in aluminiumfolie of leg in een afgedekte kom. Laat de paprika’s iets afkoelen, pel ze en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika’s in stukken. Verhit een grillpan. Bestrijk de courgette- en aubergineplakken met olie en rooster ze 2-3 minuten per kant. Zet ze in de nog warme oven. Gril de paprika, asperges en tomaatjes op dezelfde manier en houd warm. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rode peper en groene kruiden erdoor. Meng de rest van de olie met het citroensap, zout en peper. Serveer de couscous met de geroosterde groenten en giet het oliemengsel erover.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 91 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 690
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie