1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscous met groene asperges en feta

Couscous met groene asperges en feta

Couscous met groene asperges en feta product foto
  • Ingredienten:

  • 1 tros kleine tomaatjes
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 400 gram groene asperges
  • 300 gram couscous
  • 500 milliliter kokende groente- of kippenbouillon van 1 tablet
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 4 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1/2 citroen
  • bakpapier
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 100°C. Pluk de tomaatjes van de tros en snijd ze eenmaal door. Schep ze om met oregano, knoflook, zout en peper en twee eetlepels olijfolie. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en droog de tomaatjes circa 50 minuten in de oven.
Bereiden
Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af en snijd de rest in stukken van 5 cm. Kook de aspergestukjes in ruim kokend water met zout in circa 8 minuten beetgaar. Doe de couscous in een schaal en giet de bouillon erop. Roer even om en laat afgedekt 6 minuten wellen. Roer de couscous los met een vork en schep de asperges, tomaatjes, feta en peterselie erdoor. Breng het gerecht op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper.+ 50 minuten oventijd.
Variatie
De feta kan worden vervangen door geitenkaas of mozzarella.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 59 g
  • vet
  • 17 g
  • Kcal
  • 460
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie