1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscous met wintergroenten

Couscous met wintergroenten

Couscous met wintergroenten product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. olie
  • 2 uien, in ringen
  • 2 winterwortels, geschild en in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes verdeeld
  • 200 ml kruiden- of vleesbouillon van tablet
  • 1 theel. gemberpoeder (djahé)
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 300 g couscous
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Verwarm de olie in een tajineschaal of stoofpan met dikke bodem. Fruit de uiringen een paar minuten en voeg de wortel, knoflook en bloemkool toe. Voeg de bouillon en de specerijen toe en laat de groenten zonder te roeren op laagste stand in circa 1 uur stoven. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de groenten op smaak met zout en peper en serveer met de couscous, eventueel gegarneerd met groene kruiden.
Variatie
Ook lekker met kipkarbonades; laat dan de helft van de bloemkool weg.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 64 g
  • vet
  • 8 g
  • Kcal
  • 385
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie