Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscoussalade met abrikozen en geitenkaas

Couscoussalade met abrikozen en geitenkaas

Couscoussalade met abrikozen en geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 gram couscous
  • 100 gram gedroogde abrikozen in kleine stukjes
  • 1 bosje koriander fijngehakt
  • 100 gram (oude) geitenkaas verbrokkeld
  • 50 gram hazelnoten, pistache noten of amandelen grofgehakt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel honing
  • 4 eetlepels olijfolie
Bereiden
Los het bouillonblokje op in 600 ml kokend water en giet dit op de couscous. Roer de abrikozen erdoor en laat afgedekt circa 5 minuten wellen. Vervolgens doorroeren met een vork en uitgespreid op een grote schaal laten afkoelen. Meng de couscous met de kruiden, geitenkaas en noten. Klop het citroensap los met de honing en olie en schep de dressing door de couscous. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
75 g
vet
32 g
Kcal
685