1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscoussalade met abrikozen en geitenkaas

Couscoussalade met abrikozen en geitenkaas

Couscoussalade met abrikozen en geitenkaas product foto
  • Ingredienten:

  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 gram couscous
  • 100 gram gedroogde abrikozen in kleine stukjes
  • 1 bosje koriander fijngehakt
  • 100 gram (oude) geitenkaas verbrokkeld
  • 50 gram hazelnoten, pistache noten of amandelen grofgehakt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel honing
  • 4 eetlepels olijfolie
Bereiden
Los het bouillonblokje op in 600 ml kokend water en giet dit op de couscous. Roer de abrikozen erdoor en laat afgedekt circa 5 minuten wellen. Vervolgens doorroeren met een vork en uitgespreid op een grote schaal laten afkoelen. Meng de couscous met de kruiden, geitenkaas en noten. Klop het citroensap los met de honing en olie en schep de dressing door de couscous. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 75 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 685
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie