1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscoussalade met bloemkool en pistache

Couscoussalade met bloemkool en pistache

Couscoussalade met bloemkool en pistache product foto
  • Ingredienten:

  • 275 gram couscous
  • 500 gram kokende kruidenbouillon (van tablet)
  • 250 gram bloemkool, in roosjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • mespunt kurkuma (koenjit)
  • eventueel mespunt chilipepervlokken
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 50 gram gepelde pistachenoten, geroosterd en grof gehakt
  • rasp en sap van 1/2 citroen
Bereiden
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met de bouillon. Snijd de bloemkool grof en kruimelig. Roer de couscous los met een vork of de vingertoppen en laat uitgespreid op een platte schaal afkoelen. Verhit de olie en fruit de ui hierin circa 4 minuten. Voeg de specerijen toe en fruit nog 1 minuut mee. Schep de bloemkool door de warme specerijenolie. Meng de bloemkool, couscous, koriander, pistachenoten, citroenrasp en -sap luchtig door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 59 g
  • vet
  • 17 g
  • Kcal
  • 455
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie