1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscoussalade met kaas en groenten

Couscoussalade met kaas en groenten

Couscoussalade met kaas en groenten product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g rijst naar keuze
  • zout
  • versgemalen peper
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 2 eetl. olie, boter of vloeibaar bakproduct
  • 250 g sperzieboontjes, in stukjes
  • 200 g doperwten, diepvries
  • 1 bosje peterselie, koriander of rucola, fijngehakt
Bereiden
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan met water waarin de groentebouillontablet is opgelost. Laat afkoelen tot lauw en schep dan de rest van de ingrediënten erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Variatie
Houdt u van lekker pittig? Gebruik in deze salade dan een blauwschimmelkaas als Roquefort, Stilton of Saint Agur. Iets milder van smaak is Danish Blue. Of kies iets heel anders, zoals mozzarella met een heel delicate smaak. Een weer heel ander accent geven blokjes Hollandse kaas. Neemt u jonge kaas, dan is de smaak zacht, kiest u voor oude brokkelkaas dan creëert u een salade met pit.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 58 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 585
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie