Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscoussalade met kaas en groenten

Couscoussalade met kaas en groenten

Couscoussalade met kaas en groenten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g rijst naar keuze
  • zout
  • versgemalen peper
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 2 eetl. olie, boter of vloeibaar bakproduct
  • 250 g sperzieboontjes, in stukjes
  • 200 g doperwten, diepvries
  • 1 bosje peterselie, koriander of rucola, fijngehakt
Bereiden
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan met water waarin de groentebouillontablet is opgelost. Laat afkoelen tot lauw en schep dan de rest van de ingrediënten erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Variatie
Houdt u van lekker pittig? Gebruik in deze salade dan een blauwschimmelkaas als Roquefort, Stilton of Saint Agur. Iets milder van smaak is Danish Blue. Of kies iets heel anders, zoals mozzarella met een heel delicate smaak. Een weer heel ander accent geven blokjes Hollandse kaas. Neemt u jonge kaas, dan is de smaak zacht, kiest u voor oude brokkelkaas dan creëert u een salade met pit.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
58 g
vet
27 g
Kcal
585