Couscoussalade met zeevruchten - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscoussalade met zeevruchten

Couscoussalade met zeevruchten

Couscoussalade met zeevruchten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g couscous
  • 2 citroenen, geperst
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 vleestomaten, gepeld en in blokjes
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)
  • zout
  • versgemalen peper
  • mespuntje gemalen komijn (djinten)
  • 500 g zeevruchtencocktail (Vismarine)
  • 1 krop ijsbergsla
Voorbereiden
Giet 300 ml koud water over de couscous in een kom (of kijk op de aanwijzing op de verpakking) en laat de couscous 15 minuten staan. Meng het citroensap met 3 eetlepels olijfolie.
Bereiden
Spatel het mengsel van citroensap en olijfolie door de couscous. Schep de tomatenblokjes, bosui met knoflook, peterselie, zout, peper en komijn erdoor. Verhit de rest van de olijfolie en roerbak hierin de zeevruchtencocktail 2 minuten. Haal de bladeren van de sla los en leg ze op een schaal of 4 borden. Schep de couscoussalade erin en verdeel de zeevruchten erover.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
61 g
vet
20 g
Kcal
545