Couscoussalade - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscoussalade

Couscoussalade

Couscoussalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram couscous
  • 100 gram diepvriesdoperwten, ontdooid
  • 1 courgette, in zeer kleine blokjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 50 gram zongedroogde tomaten, in dunne reepjes
  • 1 bosje peterselie, grof gehakt
  • 1 bosje bieslook, grof gehakt
  • 1 bosje basilicum, grof gescheurd
  • 100 gram feta of zachte geitenkaas, grof verkruimeld
  • 20 gram pijnboompitten, geroosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
Bereiden
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid in een grote schaal afkoelen. Blancheer de doperwten circa 1 minuut in water met zout. Leg de courgette in een vergiet en giet hierop de doperwten af. Laat uitlekken en afkoelen. Schep de groenten samen met alle overige ingrediënten, behalve de olijfolie en de citroen, door de couscous. Meng de olijfolie erdoor, knijp er wat citroensap boven uit en breng op smaak met zout en peper. Lekker met gegrilde kip of gehaktballetjes.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
75 g
vet
14 g
Kcal
520