Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Crème karamel

Crème karamel

Crème karamel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel warm water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • 150 milliliter slagroom
  • 125 milliliter melk
  • 4 soufflévormpjes of ovenvaste bakjes (Ø 10 cm of 125 ml inhoud) ingevet met boter
  • braadslede of ovenschaal
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C. Smelt voor de karamel 80 gram suiker op een matige stand. Roer als de karamel goudbruin is, voorzichtig in verband met spatten, het water en citroensap erdoor. Breng al roerend aan de kook tot de karamel vloeibaar is. Schenk deze in de bakjes zodat de bodems goed bedekt zijn. Laat afkoelen. Roer het ei en de eidooiers los met de rest van de suiker en meng dit door de slagroom en de melk. Zet de vormpjes in de braadslede. Giet het eimengsel op de karamel in de bakjes. Vul de braadslede met warm water tot de bakjes voor 2/3 onderstaan. Bak 40-50 minuten in de oven tot de crème niet meer beweegt als je voorzichtig tegen de bakjes tikt. Laat de crème karamel afkoelen en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast (dit kan allemaal een dag van tevoren). Maak de crème voor het serveren los door met een puntig mesje langs de rand van de bakjes te gaan. Stort de crèmes op bordjes zodat de karamel eroverheen vloeit.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
28 g
vet
18 g
Kcal
300