1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cranberrygranita met gember en kaneel

Cranberrygranita met gember en kaneel

Cranberrygranita met gember en kaneel product foto
  • Ingredienten:

  • 200 milliliter appelsap
  • 4 kaneelstokjes
  • 1 potje cranberrycompote
  • 1 eetlepel gembersnippers op siroop (bakgember)
  • scheutje lemon-lime frisdrank, prosecco, rosé of witte wijn
  • 4 cocktail- of champagnecoupes
Voorbereiden
Verwarm het appelsap met 2 kaneelstokjes zonder te koken. Leg de kaneelstokjes apart. Laat het sap afkoelen. Pureer de cranberrycompote met de gembersnippers. Meng het appelsap door de cranberrypuree. Giet het mengsel in een lage diepvriesdoos enzet het 2-3 uur in de diepvries tot het bijna bevroren is.
Bereiden
Roer het ijs stevig los of gebruik de keukenmachine tot er stevige kristallen ontstaan. Schep deze in de glazen. Giet er een klein scheutje lemon-lime frisdrank, prosecco of wijn op. Steek er eventueel een kaneelstokje in.
Variatie
Vervang appelsap door rodedruivensap.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 0 g
  • koolhydraten
  • 19 g
  • vet
  • 0 g
  • Kcal
  • 80
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie