1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Creoolse vis (Martinique)

Creoolse vis (Martinique)

Creoolse vis (Martinique) product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g koolvis (Vismarine), ontdooid
  • 2 citroenen, geperst
  • 2 eetl. arachideolie of maïsolie
  • mespuntje cayennepeper
  • zout
  • voor de saus:
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 eetl. kappertjes, uitgelekt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theel. versgehakte tijm of mespunt gedroogd
  • 2 eetl. peterselie, gehakt
  • 2 eetl. azijn
  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 tomaten, gepeld, zonder zaadjes, fijngehakt
Voorbereiden
Besprenkel de vis met citroensap en laat even intrekken.Verwarm de ovengrill voor. Dep dekoolvis droog, strijk er een beetje olie over enstrooi er cayennepeper en zout over. Meng alleingrediënten voor de saus.
Bereiden
Rooster de vis aan beide kanten2-3 minuten. Lepel de koude sausover de warme vis en serveermeteen. Garneer eventueel metwat partjes citroen.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 22 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 405
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie