Crispy slaverrassing - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Crispy slaverrassing

Crispy slaverrassing

Crispy slaverrassing product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 eetl. arachideolie of olijfolie
  • 400 g biefreepjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
  • voor de mangodip:
  • 1 rijpe mango, in kleine blokjes en gepureerd
  • 1 sjalotje, fijn gesnipperd
  • 1 eetl. gehakte verse koriander
  • geraspte schil en sap van 1 limoen
  • 4 prikkers
Bereiden
Snijd vier mooie grote bladeren van de ijsbergsla. Leg ze even in ijswater. Verhit de olie en bak hierin de biefreepjes met knoflook, rode peper, oregano en komijn 3-5 minuten. Dep de slabladeren droog met keukenpapier. Meng de ingrediënten voor de mangodip. Schep het vleesmengsel in de slabladeren die als kommetje dienen. Vouw de bladeren tegen elkaar en steek ze vast met een prikker. Serveer de dip er apart bij. Garneer eventueel met korianderblaadjes.
Variatie
• Neem in plaats van ijsbergsla eens rode sla.• Voeg eens maïs aan de vulling toe.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
25 g
vet
11 g
Kcal
230