Crostini met asperges en kaaskrullen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Crostini met asperges en kaaskrullen

Crostini met asperges en kaaskrullen

Crostini met asperges en kaaskrullen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g witte asperges
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 wit of bruin stokbrood, in schuine plakken gesneden
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 40 g (1/2zak)rucola of veldsla
  • stukje Parmezaanse of oude kaas, in krullen geschaafd
Bereiden
Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant af. Kook ze met zout in 8-10 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze goed uitlekken. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster, hete grillpan of onder een hete ovengrill goudbruin. Bestrijk ze met olijfolie gemengd met knoflook. Verdeel hierover rucola of veldsla. Halveer de asperges en leg ze, met de koppen naar één kant, op de sneetjes brood. Maal er peper over en leg er kaaskrullen op.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
29 g
vet
18 g
Kcal
310