1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Crumble van kastanjechampignons

Crumble van kastanjechampignons

Crumble van kastanjechampignons product foto
  • Ingredienten:

  • 2 bakjes cherry-/kerstomaatjes of 400 g trostomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui of 2 sjalotjes, in ringen
  • 500 gram kastanjechampignons, schoongeveegd, gehalveerd
  • 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden
  • Voor de crumble:
  • 150 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 75 gram pijnboompitten
  • eetlepels olijfolie
Bereiden
Begin met de crumble. Meng daarvoor alle benodigde ingrediënten met de hand tot een kruimelig deeg en zet dit even in de koelkast. Kruis de tomaatjes in of halveer de trostomaten. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui 1-2 minuten. Voeg de tomaten toe en rooster ze 2-3 minuten. Schep ze uit de pan in een lage ovenschaal. Verwarm de ovengrill voor. Voeg de rest van de olijfolie toe en bak hierin de kastanjechampignons circa 2 minuten op een hoge stand. Bestrooi met de kruiden, zout en peper en verdeel ze over de tomaten. Bestrooi met de crumble. Zet het gerecht circa 10 minuten niet te dicht onder de ovengrill totdat het goudbruin is. Lekker met een tomaten-venkelsalade.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 21 g
  • koolhydraten
  • 37 g
  • vet
  • 62 g
  • Kcal
  • 800
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie