Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Crunchy visfilet met bietensalade

Crunchy visfilet met bietensalade

Crunchy visfilet met bietensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 75 gram cornflakes, grof geplet
  • 50 gram bloem
  • 500 gram visfilets (diepvries), ontdooid en droog gedept
  • 100 milliliter olie
  • voor de salade:
  • 400 gram gekookte bieten, geschild
  • 100 gram zoetzure augurken
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • evt. 1 citroen, in partjes, om te garneren
  • evt. verse dille, om te garneren
Bereiden
Klop het ei in een diep bord los met zout en peper. Meng het paneermeel en de cornflakes in een ander diep bord en schep de bloem in een derde bord. Bestrooi de visfilets rondom met zout en peper en wentel ze door de bloem. Haal ze daarna licht door het ei en wentel ze ten slotte door de cornflakes. Druk het laagje goed aan en leg de filets afgedekt in de koelkast. Snijd de bieten en augurken in blokjes en meng met de ui en dille. Roer de mayonaise met de azijn los en schep de dressing door de bieten. Breng de bietensalade op smaak met zout en peper. Verhit de olie en bak hierin de visfilets in een paar minuten rondom bruin. Serveer de vis met de salade. Garneer eventueel met een partje citroen en wat dille. Lekker met friet.
Variatie
Veel mensen kiezen in een recept met visfilet graag voor kabeljauw. Maar probeer ook eens koolvis: voordeliger geprijsd en net als kabeljauw met lekker stevig visvlees.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
40 g
vet
25 g
Kcal
525