1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Curry met zoete aardappel

Curry met zoete aardappel

Curry met zoete aardappel product foto
  • Ingredienten:

  • 600 gram kipdijfilet of kipkarbonade
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels arachide- of wokolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels milde currypasta
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 300 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 400 gram spitskool, in dunne repen
  • 1 bosje lente-/bosui, in ringetjes
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
Bereiden
Snijd het kippenvlees eventueel van het bot en snijd het vlees in blokjes. Bestrooi met de bloem en wat zout. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak het vlees rondom. Voeg de ui toe en fruit een paar minuten mee. Voeg de currypasta toe en bak al roerend even mee. Voeg de tomatenblokjes en zoete aardappel toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Schep de spitskool erdoor en stoof nog een paar minuten afgedekt mee tot de kool beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de curry met de bosui en koriander. Lekker met rijst of naanbrood.
Variatie
Maak een vegetarische curry en vervang de kip door stevige groenten als bloemkool, wortel en pompoen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 27 g
  • vet
  • 9 g
  • Kcal
  • 300
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie