1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Curry van ei en broccoli met rijst

Curry van ei en broccoli met rijst

Curry van ei en broccoli met rijst product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g rijst
  • 700 g broccoli
  • zout
  • versgemalen peper
  • 6 eieren, hardgekookt
  • 3 eetl. arachideolie of olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 400 ml kokosmelk (blikje of pakje) of santen
  • 100 g cashewnoten
  • 2 eetl. gehakte peterselie of bieslook
Voorbereiden
Kook de rijst. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd deze in blokjes. Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en laat uitlekken. Pel de eieren, halveer ze of snijd ze in vieren.
Bereiden
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui met kerriepoeder 3 minuten. Giet de kokosmelk erbij. Schep de broccoli en eieren erdoor en verwarm zachtjes 5 minuten. Schep de noten erdoor. Voeg peper naar smaak toe. Serveer de curry bij de rijst en garneer met peterselie of bieslook.
Variatie
In de curry kunt u ook stukjes kipfilet of kleine balletjes gehakt in circa 10-15 minuten laten garen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 22 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 415
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie