In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Curry van ei en broccoli met rijst

Curry van ei en broccoli met rijst

Curry van ei en broccoli met rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g rijst
  • 700 g broccoli
  • zout
  • versgemalen peper
  • 6 eieren, hardgekookt
  • 3 eetl. arachideolie of olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 400 ml kokosmelk (blikje of pakje) of santen
  • 100 g cashewnoten
  • 2 eetl. gehakte peterselie of bieslook
Voorbereiden
Kook de rijst. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd deze in blokjes. Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en laat uitlekken. Pel de eieren, halveer ze of snijd ze in vieren.
Bereiden
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui met kerriepoeder 3 minuten. Giet de kokosmelk erbij. Schep de broccoli en eieren erdoor en verwarm zachtjes 5 minuten. Schep de noten erdoor. Voeg peper naar smaak toe. Serveer de curry bij de rijst en garneer met peterselie of bieslook.
Variatie
In de curry kunt u ook stukjes kipfilet of kleine balletjes gehakt in circa 10-15 minuten laten garen.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
8 g
vet
32 g
Kcal
415