Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Custardflan met abrikozen in karamel

Custardflan met abrikozen in karamel

Custardflan met abrikozen in karamel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 65 g custardpoeder
  • 165 g suiker
  • 1 liter melk (Melkan)
  • 1 vanillestokje
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 1 theel. olie
  • 4 puddingschaaltjes
Bereiden
Vermeng de custardpoeder met 65 g van de suiker en een scheutje melk tot een papje. Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Verwarm de rest van de melk met het vanillestokje en de zaadjes. Voeg het custard-papje toe aan de melk als deze tegen de kook aan is. Breng al roerende aan de kook en kook de custard circa 3 minuten door. Laat de rest van de suiker met 2 eetlepels water smelten en voeg de abrikozen toe. Laat zonder te roeren op middelhoge stand karameliseren. Vet de schaaltjes in met wat olie en schep in elk schaaltje 2 abrikozen en een ruime eetlepel karamel. Laat dit afkoelen en verdeel dan de custard over de schaaltjes. Laat dit geheel afkoelen en dan in de koelkast afgedekt met vershoudfolie nog enkele uren opstijven. Giet een laagje kokend water in een diep bord. Zet de schaaltjes er een minuutje in en stort de puddinkjes dan op een bordje.+ 2uur koelen

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
69 g
vet
13 g
Kcal
505