1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Dadel-vijgenreep met amandelen

Dadel-vijgenreep met amandelen

Dadel-vijgenreep met amandelen product foto
  • Ingredienten:

  • 150 gram dadels, zonder pit
  • 100 gram gedroogde vijgen, in stukjes
  • 100 gram amandelen, grof gehakt
  • 50 gram muesli
  • 2 eetlepels appelstroop of honing
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 50 gram gepelde pistachenoten, fijngehakt
  • keukenmachine
  • (bak)plaat met bakpapier
Bereiden
Laat de dadels en vijgen wellen in heet water. Giet af en maal in een keukenmachine tot een kleverige pasta. Voeg de amandelen en muesli toe. Verwarm de appelstroop met de pindakaas tot een gladde saus. Giet dit bij de dadel-notenpasta en mix kort door elkaar. Smeer het mengsel uit over een stuk bakpapier in een laag van circa 1,5 cm dik. Bestrooi met de pistachenoten. Laat afgedekt in de koelkast in circa 30 minuten stevig worden. Snijd de koek in repen.
Variatie
Dip een uiteinde van de repen in gesmolten witte of pure chocolade.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 33 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 400
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie