Daube de boeuf aux olives - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Daube de boeuf aux olives

Daube de boeuf aux olives

Daube de boeuf aux olives product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 60 gram boter
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 kilogram sukade- of runderlappen, in stukken
  • 200 gram spekblokjes
  • 1 runderschenkel
  • 4 wortels, in plakjes
  • 6 sjalotjes, gepeld
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 flesje rode wijn
  • 2 kruidnagels
  • stuk sinaasappelschil
  • 500 gram zwarte olijven zonder pit
Bereiden
Verhit de boter en olie in een braadpan en bak hierin de sukade aan. Voeg het spek, de schenkel, wortel, sjalot, knoflook, tijm en laurier toe. Breng op smaak met zout en peper en smoor circa 30 minuten op een lage stand. Verwarm de wijn met de kruidnagels en sinaasappelschil en laat even trekken. Voeg toe aan het vlees en laat circa 2,5 uur sudderen op een lage stand. Voeg circa 30 minuten voor het einde van de stooftijd de olijven toe. Verwijder voor het serveren de laurier, kruidnagels en sinaasappelschil.

Voedingswaarde

eiwit
48 g
koolhydraten
7 g
vet
37 g
Kcal
630