In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Decemberbroodjes

Decemberbroodjes

Decemberbroodjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 250 ml melk (Melkan)
  • 50 g boter, gesmolten
  • 1 pak witbroodmix (450 g)
  • 25 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetl. speculaas- of koekkruiden
  • 1 eetl. kaneelpoeder
  • 25 g geschaafde amandelenplasticfolie
  • bakplaat, ingevet of bekleed met bakpapier
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de helft van het ei met de melk en de gesmolten boter. Giet dit mengsel bij de broodmix en kneed er een soepel deeg van. Dek dit af met plastic-folie en laat het 10 minuten rijzen.
Bereiden
Kneed de basterdsuiker, speculaaskruiden, het kaneelpoeder en de amandelen door het deeg. Verdeel het deeg in 10 porties en vorm hiervan dunne rollen van circa 20 cm lang. Leg in iedere deegrol een losse knoop en leg ze op de bakplaat. Laat ze afgedekt nog 15-20 minuten narijzen. Bestrijk de deegknopen met de rest van het ei en bak de broodjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.Voor circa 10 stuks. Bereidingstijd: ca. 40 minuten; rijzen 25-30 minuten.
Variatie
- Vervang speculaaskruiden en kaneelpoeder eens door 50 gram gestampte muisjes.- Glazuur de broodjes met chocoladeglazuur en bestrooi ze met gehakte nootjes.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
36 g
vet
7 g
Kcal
250