Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Deelbrood met aubergineschotel

Deelbrood met aubergineschotel

Deelbrood met aubergineschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 85 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor het brood:
  • 1 pak mix voor witbrood
  • 300 ml handwarm water
  • 25 g boter of margarine
  • 100 g gedroogde abrikozen in stukjes
  • 2 theel. komijnzaad
  • voor de aubergineschotel:
  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1/2 theel. kaneelpoeder
  • 1/2 theel. cayennepeper
  • 200 ml groentebouillon (van tablet)
  • zout
  • versgemalen peperplasticfolie
  • bakplaat, ingevet
Bereiden
DeelbroodBereid het brood als een vloerbrood zoals de verpakking vermeldt, maar voeg voor het kneden de stukjes abrikoos toe. Laat het deeg in een kom, afgedekt met plasticfolie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Maak een platte ronde lap van het deeg en maak inkepingen in het deeg met een scherp mes. Strooi er 1 theelepel komijnzaad over. Leg het deeg op de bakplaat en laat het, afgedekt met een schone theedoek 30-45 minuten narijzen. Verwarm de oven op 200°C. Bak het brood in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Aubergineschotel Snijd tijdens de tweede rijsperiode van het deeg de aubergines en tomaten in stukjes. Verhit de olijfolie. Bak de uien, knoflook, kaneel, cayennepeper en de rest van het komijnzaad 5 minuten. Voeg hierna de tomaten- en auberginestukjes toe en bak 3 minuten. Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten stoven met het deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper.
Variatie
• Neem in plaats van mix voor witbrood mix voor meergranenbrood of bruin brood.• Vervang komijnzaad door sesamzaad.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
103 g
vet
14 g
Kcal
625