1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Deelbrood met aubergineschotel

Deelbrood met aubergineschotel

Deelbrood met aubergineschotel product foto
  • Ingredienten:

  • voor het brood:
  • 1 pak mix voor witbrood
  • 300 ml handwarm water
  • 25 g boter of margarine
  • 100 g gedroogde abrikozen in stukjes
  • 2 theel. komijnzaad
  • voor de aubergineschotel:
  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1/2 theel. kaneelpoeder
  • 1/2 theel. cayennepeper
  • 200 ml groentebouillon (van tablet)
  • zout
  • versgemalen peperplasticfolie
  • bakplaat, ingevet
Bereiden
DeelbroodBereid het brood als een vloerbrood zoals de verpakking vermeldt, maar voeg voor het kneden de stukjes abrikoos toe. Laat het deeg in een kom, afgedekt met plasticfolie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Maak een platte ronde lap van het deeg en maak inkepingen in het deeg met een scherp mes. Strooi er 1 theelepel komijnzaad over. Leg het deeg op de bakplaat en laat het, afgedekt met een schone theedoek 30-45 minuten narijzen. Verwarm de oven op 200°C. Bak het brood in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Aubergineschotel Snijd tijdens de tweede rijsperiode van het deeg de aubergines en tomaten in stukjes. Verhit de olijfolie. Bak de uien, knoflook, kaneel, cayennepeper en de rest van het komijnzaad 5 minuten. Voeg hierna de tomaten- en auberginestukjes toe en bak 3 minuten. Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten stoven met het deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper.
Variatie
• Neem in plaats van mix voor witbrood mix voor meergranenbrood of bruin brood.• Vervang komijnzaad door sesamzaad.
Bereidingstijd
Ca. 85 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 103 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 625
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie