1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Dikke roomyoghurt met pistachekaramel

Dikke roomyoghurt met pistachekaramel

Dikke roomyoghurt met pistachekaramel product foto
  • Ingredienten:

  • 150 g kristalsuiker
  • 100 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • 20 g pijnboompitten
  • 20 g sesamzaad
  • 200 ml slagroom (Melkan)
  • 300 ml volle yoghurt (Melkan)
Voorbereiden
Verwarm de suiker met 2 eetlepels water in een pan met dikke bodem en laat zonder te roeren smelten tot de suiker lichtbruin is. Voeg de noten, pitten en zaadjes in één keer toe en roer goed om. Giet de karamel op een stuk bakpapier, strijk een beetje uit en laat afkoelen. Klop de slagroom stijf en roer de yoghurt er voorzichtig doorheen. Laat afgedekt in de koelkast staan tot later gebruik.
Bereiden
Hak de karamel in stukken. Schep de roomyoghurt in schaaltjes en serveer met de karamel.
Variatie
Vervang de pistachenoten door amandelen.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 44 g
  • vet
  • 40 g
  • Kcal
  • 580
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie