Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Dikkerdjes met warme chocoladesaus

Dikkerdjes met warme chocoladesaus

Dikkerdjes met warme chocoladesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram bloem
  • 500 milliliter melk
  • 1 zakje droge gist
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 2 eetlepel boter gesmolten
  • 100 milliliter room
  • 150 gram chocolade puur
Voorbereiden
Klop de bloem met de melk, gist en vanillesuiker goed door tot er geen klontjes meer in zitten en laat 10 minuten rusten. Klop het ei met een snufje zout los en klop dit door het beslag. Laat nogmaals 10 minuten rusten.
Bereiden
Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en bestrijk met een beetje boter. Giet rustig een lepel beslag in de pan en laat garen tot er belletjes verschijnen. Draai het pannenkoekje om en bak nog even bruin. In een grote pan kun je zo 2-3 dikkerdjes tegelijk bakken. Verwarm ondertussen de room op een lage stand en laat de chocolade erin smelten. Roer de chocoladesaus goed door en serveer bij de dikkerdjes.+ 20 minuten rusttijd

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
99 g
vet
32 g
Kcal
775