Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Dolma`s

Dolma`s

Dolma`s product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 komkommer
  • 1 aubergine, zonder steelaanzet
  • 1 courgette, geschild
  • 2 groene paprika`s
  • 2 uien, gepeld
  • 1 teentje knoflook, gepeld en gehakt
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 eetl. zout
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 2 kopjes rijst
  • 500 g rundergehakt
  • 6 witte koolbladeren
  • 1 kopje water
  • citroensap
Voorbereiden
Snijd de komkommer, aubergine en courgette dwars op de vrucht elk in 3 stukken. Hol ze uit, bewaar eventueel de inhoud van de komkommer voor de tzatzik. Snijd de deksels van de paprika`s en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de onderkant van de uien open. Maak een inkeping over de lengte en druk ze met de handpalmen open. Hol de ui zo laag voor laag uit. Snipper wat overblijft en meng dit met knoflook, paprikapoeder, de helft van het zout, tomatenpuree en rijst door het gehakt. Blancheer ondertussen de koolbladeren 2 minuten in kokend water.
Bereiden
Vul de stukken komkommer, courgette, aubergine, paprika voor de helft met het rijst-gehaktmengsel. Vul ook de koolbladeren en rol ze op. Leg de gevulde groenten in de pan. Giet er een kopje water bij met de rest van het zout en het citroensap. Kook het geheel on­geveer 20 minuten met deksel. Plaats een bord op de gevulde groenten zodat ze tijdens het verwarmen op hun plaats blijven.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
43 g
vet
37 g
Kcal
630