1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Doperwten-tuinbonenpuree met knoflook en koriander

Doperwten-tuinbonenpuree met knoflook en koriander

Doperwten-tuinbonenpuree met knoflook en koriander product foto
  • Ingredienten:

  • 200 g diepvriestuinbonen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. citroensap
  • 2-3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. gehakte koriander
Bereiden
Kook de tuinbonen met zout circa 7 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Pel het buitenste schilletje van de bonen. Kook de doperwten intussen 4-5 minuten en giet ze af.Pureer de bonen en erwten en meng er zout, peper, knoflook, citroensap, olijfolie en koriander door.
Variatie
Vervang koriander door munt, bonenkruid of geraspte rode ui.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 41 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 10 g
  • Kcal
  • 140
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie