1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Doperwtenmousse met makreel en munt

Doperwtenmousse met makreel en munt

Doperwtenmousse met makreel en munt product foto
  • Ingredienten:

  • 125 g diepvriesdoperwten
  • zout en versgemalen peper
  • 3 eetl. crème fraîche (Melkan)
  • 10 blaadjes munt
  • 100 g gerookte makreel, in smalle reepjes
Bereiden
Kook de doperwten in water met zout 3 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. Pureer de doperwten met peper, crème fraîche en 6 blaadjes munt tot een mousse. Schep de mousse in kleine kommetjes of schaaltjes. Leg er reepjes makreel op en garneer met blaadjes of in reepjes gesneden munt.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 151
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie