1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Doperwtensoep met ham en muntolie

Doperwtensoep met ham en muntolie

Doperwtensoep met ham en muntolie product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 aardappels, geschild, in stukjes
  • 750 gram diepvriesdoperwten
  • 1 liter vlees- of groentebouillon
  • 150 gram hamreepjes
  • voor de muntolie:
  • 125 milliliter olijfolie extra vergine
  • blaadjes van 4 takjes munt
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels citroensap
Bereiden
Pureer de ingrediënten voor de muntolie en zet apart. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de aardappels met een scheutje water toe en stoof zachtjes circa 10 minuten. Voeg de doperwten en bouillon toe en kook zachtjes 3-4 minuten. Laat iets afkoelen en pureer de soep. Verdeel de hamreep- jes over kommen of borden. Verwarm de soep nog even of serveer deze koud en verdeel er een lepel muntolie over.
Variatie
Heb je nog muntolie over? Gebruik deze over geroosterde vis.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 36 g
  • vet
  • 40 g
  • Kcal
  • 595
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie