Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Doperwtensoep met rauwe ham en munt

Doperwtensoep met rauwe ham en munt

Doperwtensoep met rauwe ham en munt product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 450 g diepvriesdoperwten
  • 8 dl kip- of vleesbouillon (van tablet)
  • 2 eetl. gehakte munt (vers of diepvries)
  • 100 g rauwe ham, in smalle reepjes
  • 125 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • sprieten bieslook of lente-/bosui, in ringetjes
Voorbereiden
Doe de bevroren doperwten in een soeppan. Verhit de bouillon en giet de kokende bouillon op de doperwten. Laat dit 15 minuten staan zodat de bouillon afkoelt. Voeg de munt toe en pureer het geheel glad. Zet de soep minimaal 30 minuten in de koelkast.
Bereiden
Verdeel de hamreepjes over 4 soepkommen of -borden. Giet de gekoelde soep erop en verdeel de crème fraîche met bieslook of bosui erover.Koelen minimaal 30 minuten
Variatie
In plaats van munt is basilicum ook heel lekker.Vervang de rauwe ham door gerookte kipreepjes.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
18 g
vet
17 g
Kcal
325