1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Doperwtensoep met rauwe ham en munt

Doperwtensoep met rauwe ham en munt

Doperwtensoep met rauwe ham en munt product foto

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten:
  • 450 g diepvriesdoperwten
  • 8 dl kip- of vleesbouillon (van tablet)
  • 2 eetl. gehakte munt (vers of diepvries)
  • 100 g rauwe ham, in smalle reepjes
  • 125 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • sprieten bieslook of lente-/bosui, in ringetjes
Voorbereiden
Doe de bevroren doperwten in een soeppan. Verhit de bouillon en giet de kokende bouillon op de doperwten. Laat dit 15 minuten staan zodat de bouillon afkoelt. Voeg de munt toe en pureer het geheel glad. Zet de soep minimaal 30 minuten in de koelkast.
Bereiden
Verdeel de hamreepjes over 4 soepkommen of -borden. Giet de gekoelde soep erop en verdeel de crème fraîche met bieslook of bosui erover.Koelen minimaal 30 minuten
Variatie
In plaats van munt is basilicum ook heel lekker.Vervang de rauwe ham door gerookte kipreepjes.

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4