1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Doperwtentaart met feta

Doperwtentaart met feta

Doperwtentaart met feta product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetl. boter of olie
  • 8 plakjes hartige taartdeeg, ontdooid
  • 200 g diepvries doperwten
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 300 ml crème fraîche (Melkan)
  • 1 theel. groentebouillonpoeder
  • 150 g feta, in kleine blokjes
  • springvorm Ø 24 cm
  • bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapieren smeer de zijkanten in met boter olijfolie. Verdeel het deeg over de springvormen druk de naden goed aan. Snijd overtolligdeeg netjes bij. Giet kokend water overde doperwten en laat ze goed uitlekken ineen vergiet. Klop de eieren en de eidooiermet de crème fraîche en groentebouillonpoederin een grote kom goed los en schepde doperwten en feta erdoor. Giet dit in de deegvorm en schud even zodat eventuele luchtbellen kunnen ontsnappen. Bak de quichein circa 35 minuten gaar en bruin. Laatde quiche nog 10 minuten buiten de ovenrusten voordat hij wordt aangesneden.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 21 g
  • koolhydraten
  • 21 g
  • vet
  • 51 g
  • Kcal
  • 660
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie