1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Drie-in-de-pan met wortel, prei en citroenmayonaise

Drie-in-de-pan met wortel, prei en citroenmayonaise

Drie-in-de-pan met wortel, prei en citroenmayonaise product foto
  • Ingredienten:

  • 1 theel. kerriepoeder
  • 200 g bloem
  • 3 eieren
  • 100 ml melk (Melkan)
  • 150 g waspeen of bospeen, gehakt
  • 1 prei, in smalle ringetjes
  • olijfolie of arachideolie
  • 1 citroen
  • 1/2 pot mayonaise
  • 2 eetl. gehakte peterselie of bieslook
Bereiden
Meng het kerriepoeder door de bloem. Kluts de eieren en voeg de melk toe. Voeg dit mengsel in een straaltje bij de bloem en klop er een glad beslag van. Schep de wortel en de prei erdoor. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en schep er bergjes beslag in. Bak ze en keer ze als de onderkant goudbruin en de bovenkant bijna droog is. Bak de tweede kant ook goudbruin. Houd ze warm. Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht. Meng rasp en sap door de mayonaise en schep de peterselie of bieslook erdoor. Serveer de mayonaise bij de drie-in-de-pan.
Variatie
- Vervang prei door gesnipperde ui of bosui.- Maak eens tomatenmayonaise en meng daarvoor mayonaise, ketchup en een tipje mosterd.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 41 g
  • vet
  • 52 g
  • Kcal
  • 680
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie