1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Droperwtensoep met bosui en munt

Droperwtensoep met bosui en munt

Droperwtensoep met bosui en munt product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetlepel olie
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram doperwten
  • 500 milliliter groente- of kippenbouillon
  • 100 milliliter room
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 1/ bosje munt blaadjes fijngehakt
Bereiden
Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotten. Voeg de knoflook toe en fruit nog een minuut. Voeg de doperwten, bouillon en room toe en kook de doperwten in circa 3 minuten gaar. Neem van de warmtebron en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de bosuitjes en munt en serveer direct.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 9 g
  • Kcal
  • 190
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie