Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Druivenjam met port en specerijen

Druivenjam met port en specerijen

Druivenjam met port en specerijen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 dl rode port
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • 2 jeneverbessen
  • 1 takje rozemarijn
  • 400 g rode pitloze druiven
  • sap van 1/2 citroen
  • 500 g geleisuiker
Bereiden
Laat de port met de specerijen en rozemarijn op lage stand afgedekt 10 minuten trekken. Neem ondertussen de druiven van de takjes en was ze zorgvuldig met lauw water. Snijd de druiven doormidden en doe ze met het citroensap en de geleisuiker in een grote pan. Roer alles goed door en laat langzaam aan de kook komen. Laat circa 4 minuten pruttelen. Stamp de druiven eventueel wat fijner met een pureestamper. Zeef de port en giet deze bij de druiven. Roer alles goed door en doe over in 3 à 4 brandschone potten.

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
144 g
vet
0 g
Kcal
595