1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Druiventaartjes met ricotta en walnoten

Druiventaartjes met ricotta en walnoten

Druiventaartjes met ricotta en walnoten product foto
  • Ingredienten:

  • Voor het deeg:
  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • voor de vulling:
  • 200 gram ricotta
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 500 gram witte druiven, zonder pit, gehalveerd
  • 100 gram walnoten, grof gehakt
  • 2 eetlepels suiker
  • vershoudfolie
  • deegroller
  • 6 taartvormpjes van 10 cm Ø, ingevet
Bereiden
Meng de ingrediënten voor het deeg met een snufje zout in een kom. Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de ricotta met de basterdsuiker. Rol het deeg uit en bekleed de taartvormpjes ermee. Leg de druiven met de bolle kant naar boven op de taartbodems. Verdeel het ricottamengsel erover en bestrooi met de walnoten en suiker. Bak de taartjes circa 20 minuten in het midden van de oven. Laat ze iets afkoelen en wip ze uit de vormpjes.Voor 6 stuks
Variatie
Voeg aan de ricotta 1 eetlepel rum toe. Gebruik roomkaas of hüttenkäse in plaats van ricotta.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 65 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 67 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 595
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie