In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Drumsticks met kerrie-amandelsaus

Drumsticks met kerrie-amandelsaus

Drumsticks met kerrie-amandelsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 drumsticks
  • 35 gram boter
  • 1 eetlepel arachide- of olijfolie
  • 2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 30 gram bloem
  • 400 milliliter Kippenbouillon (van tablet)
  • 2 eetlepel geschaafde amandelen
  • 125 milliliter demi crème fraîche
  • 2 eetlepel gehakte peterselie
Bereiden
Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de boter en de olie in een pan en bak de drumsticks rondom goudbruin. Voeg de sjalotjes en kerriepoeder toe en bak nog 20 minuten. Neem de drumsticks uit de pan en houd ze warm. Bestrooi de sjalotjes met de bloem en giet de bouillon er, al roerend, in gedeelten bij. Laat 2 minuten koken. Rooster intussen de amandelen lichtbruin in een droge hete koekenpan. Meng de crème fraîche door de saus. Serveer de kip met de saus en bestrooi met de amandelen en peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
9 g
vet
30 g
Kcal
435