Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Drumsticks met sjalotjes en venkel

Drumsticks met sjalotjes en venkel

Drumsticks met sjalotjes en venkel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 drumsticks
  • 6 teentje knoflook gepeld en gehalveerd
  • 200 gram sjalotjes gepeld, in vieren
  • 7 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel citroensap
  • 2 venkelknollen (ca. 500 g), in partjes, venkelgroen apart
  • 600 gram vastkokende aardappels met schil, in parten
  • 200 milliliter kookroom
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepel gehakte peterselie
Bereiden
Leg de drumsticks met de knoflook en sjalotjes in de braadslede of braadpan. Voeg 5 eetlepels olijfolie, citroensap, zout en peper toe en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren). Verwarm de oven voor op 190°C . Leg de venkel bij de kip, bestrooi met zout en meng alles goed door elkaar. Zet het gerecht onafgedekt 50 minuten in de oven en schep tussendoor 1 à 2 keer om. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat, besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met zout. Zet de aardappels 40 minuten of tot ze gaar zijn bij de kip in de oven. Schep de kip met de groenten op een schaal en houd warm. Verwijder wat vet van het braadvocht en breng het braadvocht aan de kook. Roer de kookroom en mosterd erdoor en voeg het venkelgroen, de peterselie en peper toe. Schenk de saus over de kip en serveer met de aardappels.braadslede of ovenvaste braadpan
Variatie
Neem eens knolselderij in plaats van venkel.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
37 g
vet
56 g
Kcal
790