Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Duitse vleeswaren­schotel met wittekoolsalade

Duitse vleeswaren­schotel met wittekoolsalade

Duitse vleeswaren­schotel met wittekoolsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g grillworst, in plakjes
  • 100 g Elzasser cervelaatworst
  • 100 g Schwarzwalder schinken
  • 100 g rosbief
  • 150 g milde kwark of volle yoghurt (Melkan)
  • 1 eetl. geraspte mierikswortel (potje)
  • zout en versgemalen peper
  • (Duits) roggebrood voor de wittekoolsalade:
  • 250 g geschaafde witte kool
  • 1 appel, geschild en geraspt
  • 1 theel. komijnzaadjes of 1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 200 g crème fraîche of zure room (Melkan)
Bereiden
Begin met de koolsalade. Giet in een vergiet kokend water over de kool en spoel na met koud water. Meng de andere salade-ingre­diënten door de kool. Leg de vleeswaren op een schaal. Meng de kwark met mieriks­wortel, zout en peper. Serveer de vleeswaren met mierikswortelcrème, roggebrood en de koolsalade.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
30 g
vet
39 g
Kcal
585