Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eclairs

Eclairs

Eclairs product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • soezendeeg:
  • 100 milliliter water
  • 100 milliliter melk
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 4 eieren
  • spuitzak met grove kartelmond bakplaat met bakpapier
  • banketbakkersroom:
  • 1 vanillestokje
  • 250 milliliter melk
  • 2 eidooiers
  • 75 gram fijne suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • spuitzak met gladde spuitmond
Bereiden
1. Zet alle ingrediënten voor het soezendeeg klaar en verwarm de oven voor op 200ºC. 2. Breng het water met de melk en boter zachtjes aan de kook tot de boter helemaal gesmolten is. 3. Schakel de warmtebron uit en roer de bloem er in één keer door tot er een bal ontstaat die van de bodem van de pan loslaat. 4. Roer een voor een de eieren erdoor en klop met een mixer tot een glad beslag. 5. Schep het beslag over in een spuitzak en spuit lange strepen (circa 8 cm) op het bakpapier. 6. Bak de eclairs in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Zet de oven uit en laat de eclairs in de oven afkoelen. 7. Halveer de eclairs horizontaal met een scherp mes en spuit met een spuitzak met gladde spuitmond een streep banketbakkersroom op de onderste helft. Dek af met de bovenste helft. 8. Garneer met een laagje glazuur en decoratie naar keuze.BANKETBAKKERSROOM: Snijd 1 vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng dit merg samen met het stokje en 250 ml melk aan de kook. Klop 2 eidooiers los met 75 gram fijne suiker en 1 eetlepel bloem en klop er een beetje hete melk door. Giet dit in de pan met melk en roer goed door. Laat het mengsel op een lage stand al roerend garen en dikker worden. Laat de banketbakkersroom helemaal afkoelen voordat je de room op de eclairs spuit.
Variatie
Vulling met een smaakje; - Mokka: voeg oploskoffie naar smaak toe aan de melk. - Chocolade: voeg 1 theelepel cacaopoeder toe of laat geraspte pure chocolade smelten in de melk. - Fruit: voeg 1 eetlepel gepureerd fruit naar smaak toe aan de afgekoelde room. - Citrus: voeg 1 theelepel geraspte sinaasappel- of citroenschil en een paar druppels citroensap toe aan de afgekoelde room.