Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eendenborst met blauwe bessen en kruidkoek

Eendenborst met blauwe bessen en kruidkoek

Eendenborst met blauwe bessen en kruidkoek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram eendenborsten 2 stuks
  • 2 eetlepel balsamicoazijn
  • 100 milliliter bessenlikeur of -sap
  • 1 theelepel gehakte verse tijm
  • 200 gram blauwe bessen
  • 4 plakje kruidkoek of ontbijtkoek geroosterd, dun gesneden
  • aluminiumfolie
Bereiden
Snijd de eendenborsten op de vetzijde ruitvormig in tot op het vlees en wrijf ze in met zout en peper. Bak ze op de vetkant in een hete koekenpan 7 minuten. Keer ze om en bak de andere kant 5 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Houd ongeveer 4 eetlepels bakvet in de pan en gooi de rest weg. Voeg de balsamicoazijn, bessenlikeur, tijm en zout en peper toe en roer goed. Schep de blauwe bessen erdoor. Verkruimel de koek of snijd deze in stukken. Serveer de eendenborst met de saus en garneer met de koek. Lekker met aardappelkroketten of aardappelpuree en rode kool.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
23 g
vet
29 g
Kcal
455