Eendenborst met paddenstoelen op wortelpuree - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eendenborst met paddenstoelen op wortelpuree

Eendenborst met paddenstoelen op wortelpuree

Eendenborst met paddenstoelen op wortelpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eendenborstfilets met vel (ca. 500 g)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 250 g gemengde paddenstoelen in plakjes
  • 100 ml rode wijn
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 1 eetl. honing
  • 1 lente-/bosuitje, in smalle ringen
  • voor de wortelpuree:
  • 2 winterwortels, geschrapt en in stukken
  • 1 aardappel, geschild en in stukken
  • 1 vlees- of kippenbouillontabletaluminiumfolie
Voorbereiden
Kook de wortels en aardappel gaar in water waaraan het bouillontablet is toegevoegd. Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in de velkant van de eendenborstfilets. Wrijf de vleeskant in met zout en peper.
Bereiden
Bak in een droge hete koekenpan de eendenborstfilets op de velkant in 6-7 minuten goudbruin. Keer ze om en bak ze aan de andere kant in circa 3 minuten bruin, zodat de binnenkant rosé blijft. Wikkel ze in aluminium­folie zodat ze warm blijven en kunnen rusten. Roerbak de paddenstoelen op een hoge stand in het achter­gebleven eendenvet 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en giet bij het bakvet de wijn, balsamicoazijn en honing. Kook dit in tot een lichtgebonden saus. Pureer intussen de afgegoten gare wortel en aardappel en voeg zout naar smaak toe. Verdeel de wortelpuree over 4 warme borden. Serveer de eendenborst, eventueel in plakjes gesneden, met de paddenstoelen erop en giet er wat jus omheen. Garneer met de bosuitjes.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
12 g
vet
22 g
Kcal
380