1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eendenborst met sesam en sjalotjes

Eendenborst met sesam en sjalotjes

Eendenborst met sesam en sjalotjes product foto
Voorbereiden
Rooster 1 eetlepel sesamzaad in een droog heet pannetje. Zet de geroosterde zaadjes apart. Snijd 1 eendenborst (circa 250 gram) in dikke plakken à 1 cm. Pers 1 teentje knoflook, rasp daarboven een stukje geschilde gemberwortel van 3 cm en voeg 1 fijngesnipperd sjalotje, 1 eetlepel sojasaus, 1/2 eetlepel sesamolie en versgemalen peper toe. Bestrijk de eendenborstplakjes met dit mengsel en laat even intrekken.
Bereiden
Verhit een beetje roerbakolie of vloeibaar bakproduct in het pannetje en bak de eendenborst aan beide kanten bruin in circa 3 minuten. Serveer het vlees bestrooid met de geroosterde sesamzaadjes.
Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 1 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 310
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie