Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eendenborst met sesam en sjalotjes

Eendenborst met sesam en sjalotjes

Eendenborst met sesam en sjalotjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Voorbereiden
Rooster 1 eetlepel sesamzaad in een droog heet pannetje. Zet de geroosterde zaadjes apart. Snijd 1 eendenborst (circa 250 gram) in dikke plakken à 1 cm. Pers 1 teentje knoflook, rasp daarboven een stukje geschilde gemberwortel van 3 cm en voeg 1 fijngesnipperd sjalotje, 1 eetlepel sojasaus, 1/2 eetlepel sesamolie en versgemalen peper toe. Bestrijk de eendenborstplakjes met dit mengsel en laat even intrekken.
Bereiden
Verhit een beetje roerbakolie of vloeibaar bakproduct in het pannetje en bak de eendenborst aan beide kanten bruin in circa 3 minuten. Serveer het vlees bestrooid met de geroosterde sesamzaadjes.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
1 g
vet
28 g
Kcal
310