Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eendenborst met speculaassaus

Eendenborst met speculaassaus

Eendenborst met speculaassaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eendenborstfilets
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel koek of speculaaskruiden
  • 1 theelepel mosterd
  • 200 milliliter gevogelte -of wildfond
  • 50 milliliter rode port
  • 4 kleine takjes rozemarijn
Bereiden
Neem het vlees circa 30 minuten voor het bereiden afgedekt uit de koelkast. Kerf met een scherp mes het vet van de eendenborsten tot een ruitpatroon in, maar snijd niet in het vlees. Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit een koekenpan en leg het vlees met de vetkant naar beneden erin. Bak de filets 4-5 minuten tot ze bruin zijn. Keer om en bak de andere kant in 2-3 minuten goudbruin. Schep het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Giet 2/3 van het vet af. Roer de bruine suiker door de rest van het bakvet en laat licht karamelliseren. Voeg de koekkruiden, mosterd, fond en port toe en kook iets in. Leg de rozemarijn even in de saus. Serveer de eendenborst, eventueel in plakjes gesneden, met de saus en garneer met rozemarijn. Lekker met puree van zoete aardappel (pagina 113), aardappelpoffers (pagina 109) of rode aardappels met laurier en spek (pagina 111).

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
6 g
vet
29 g
Kcal
380