Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eggnog

Eggnog

Eggnog product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 milliliter volle melk
  • 200 milliliter slagroom
  • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eidooiers goed losgeklopt met 1 eiwit
  • 1 eetlepel rum of whisky
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje nootmuskaat of kaneel naar smaak
  • geraspte pure of witte chocolade
Bereiden
Verwarm de melk met de helft van de slagroom en alle basterdsuiker tegen de kook aan en roer tot de suiker is opgelost. Klop de suikerroom langzaam door het ei tot alles goed is vermengd en giet terug in de pan. Roer op de laagste stand een paar minuten door tot de room licht gebonden is. De room is dik genoeg als je een streep die niet meer dichtloopt kunt trekken over de lepel. Giet een beetje rum of whisky in hoge glazen en schenk de warme room erop. Klop de rest van de slagroom stijf met de vanillesuiker en verdeel over de eierpunch. Bestrooi naar smaak met wat nootmuskaat en chocolade.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
30 g
vet
23 g
Kcal
370