1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ei-in-het-nestje

Ei-in-het-nestje

Ei-in-het-nestje product foto
  • Ingredienten:

  • 4 vellen filodeeg, ontdooid
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 4 eieren
  • 8 plakje katenspek
  • 1 lente-/bosuitje, in smalle ringetjes
  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes of 4 ovenvaste bakjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de deegvellen met olijfolie en snijd ze in vieren. Stapel 4 velletjes kruislings op elkaar en druk ze in de ovenschaaltjes. Breek steeds een ei in een kopje, laat de dooier heel en giet het ei op het filodeeg. Bak 10-12 minuten in de oven tot het deeg bruin is. Zet tegelijk met de deegbakjes het katenspek op een bakplaat in de oven. Wip de einestjes uit de schaaltjes. Strooi de bosui erover en serveer het gebakken spek erbij.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 15 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 270
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie