In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ei-in-het-nestje

Ei-in-het-nestje

Ei-in-het-nestje product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 vellen filodeeg, ontdooid
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 4 eieren
  • 8 plakje katenspek
  • 1 lente-/bosuitje, in smalle ringetjes
  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes of 4 ovenvaste bakjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de deegvellen met olijfolie en snijd ze in vieren. Stapel 4 velletjes kruislings op elkaar en druk ze in de ovenschaaltjes. Breek steeds een ei in een kopje, laat de dooier heel en giet het ei op het filodeeg. Bak 10-12 minuten in de oven tot het deeg bruin is. Zet tegelijk met de deegbakjes het katenspek op een bakplaat in de oven. Wip de einestjes uit de schaaltjes. Strooi de bosui erover en serveer het gebakken spek erbij.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
15 g
vet
18 g
Kcal
270