1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ei met tapenade, tomaat en serranoham

Ei met tapenade, tomaat en serranoham

Ei met tapenade, tomaat en serranoham product foto
  • Ingredienten:

  • 8 eieren
  • 150 gram olijventapenade (bakje)
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes eventueel gehalveerd
  • 200 gram serranoham of rauweham
  • 75 gram veldsla
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 16 cocktailprikkers
Bereiden
Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Koel ze af onder koud water en pel ze. Halveer de eieren in de breedte. Snijd van de onder- en bovenkant een klein kapje zodat de eieren goed blijven staan. Verdeel 1 theelepel tapenade over de halve eieren. Rijg aan elke prikker 1 cherry-/kerstomaatje en 1 plakje serranoham. Verdeel de sla over borden en besprenkel met de olie, balsamicoazijn, zout en peper. Zet de eieren met de prikkers erin gestoken op de sla.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 255
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie