1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eigentijdse erwtensoep met beenham

Eigentijdse erwtensoep met beenham

Eigentijdse erwtensoep met beenham product foto
  • Ingredienten:

  • een beenham naturel van ca. 500 g
  • 1 l groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 3 takken bladselderij
  • 3 takken peterselie
  • 200 g knolselderij, geschild en in kleine blokjes
  • 1 winterwortel, geschild en in kleine blokjes
  • 500 g diepvrieserwten
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Zet de beenham op met de bouillon, de laurier, 1 tak selderij en 1 tak peterselie en breng aan de kook. Schuim de bouillon af en laat op een lage stand 30 minuten trekken. Zeef de bouillon boven een andere pan, neem het vlees eruit en snijd het in kleine blokjes.
Bereiden
Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg de groenteblokjes toe. Kook 10 minuten en roer er dan de diepvrieserwten en hamblokjes door. Kook nog 5 minuten door en voeg op het laatste moment de overgebleven gehakte kruiden toe. Breng de soep op smaak met peper.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 5 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 235
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie