Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eigentijdse erwtensoep met beenham

Eigentijdse erwtensoep met beenham

Ingrediënten

  • een beenham naturel van ca. 500 g
  • 1 l groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 3 takken bladselderij
  • 3 takken peterselie
  • 200 g knolselderij, geschild en in kleine blokjes
  • 1 winterwortel, geschild en in kleine blokjes
  • 500 g diepvrieserwten
  • versgemalen peper
Eigentijdse erwtensoep met beenham product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Voorbereiden

  1. Zet de beenham op met de bouillon, de laurier, 1 tak selderij en 1 tak peterselie en breng aan de kook. Schuim de bouillon af en laat op een lage stand 30 minuten trekken. Zeef de bouillon boven een andere pan, neem het vlees eruit en snijd het in kleine blokjes.

Bereidingswijze

  1. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg de groenteblokjes toe. Kook 10 minuten en roer er dan de diepvrieserwten en hamblokjes door. Kook nog 5 minuten door en voeg op het laatste moment de overgebleven gehakte kruiden toe. Breng de soep op smaak met peper.

    Voedingswaarde

  • Kcal 235
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 5 g
  • Vet 13 g