Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Empanada’s met pittige tomatensaus

Empanada’s met pittige tomatensaus

Empanada’s met pittige tomatensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat 1 pak hartigetaartdeeg ontdooien. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin 1 gesnipperde rode ui, 2 teentjes geperste knoflook, 2 eetlepels tomatenpuree, 1/2 theelepel kaneelpoeder, 1/2 theelepel paprikapoeder, versgemalen peper, zout, 250 gram rundergehakt en 25 gram gehakte pure chocolade. Laat deze vulling iets afkoelen. Snijd met een uitsteekvorm (Ø 8-10 cm) of een glas rondjes uit het deeg. Schep midden op elk rondje wat vulling en bestrijk de randen met geklutst ei. Vouw het deeg tot een halve maan en druk de randen op elkaar. Bestrijk de bovenkanten met ei en bak op een ingevette bakplaat 15-17 minuten. Serveer met een pittige tomatensaus van gezeefde tomaat, rode peper en verse koriander.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
12 g
vet
11 g
Kcal
180