1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Empanadabroodjes gevuld met zoet gehakt

Empanadabroodjes gevuld met zoet gehakt

Empanadabroodjes gevuld met zoet gehakt product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetl. olie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 200 g rundergehakt
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 2 eetl. zoete ketjap (manis)
  • 1 eetl. blanke rozijnen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
  • 2 eetl. melk (Melkan)
  • bakplaat bekleed met bakpapier
Bereiden
Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot in circa 5 minuten goudbruin en zacht. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Roer de gembersiroop en ketjap erdoor en laat op hoge stand even inkoken. Schep de rozijnen erdoor, breng op smaak met zout en peper en laat het geheel in een kom afkoelen.Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het pizzadeeg goed uit en snijd er met behulp van een schoteltje rondjes uit. Leg op elk rondje een bergje gehakt en bestrijk de randen met een kwastje water. Vouw de rondjes dubbel en druk de randjes goed vast. Leg de flapjes op de bakplaat en bestrijk ze met de melk. Bak de empanada’s in circa 20 minuten gaar en goudbruin.+20 minuten oventijd
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 39 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 485
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie